Doplněk stravy pro 21. století, který perfektně zapadá do dnešní moderní doby.
Vitamin K2 byl teprve nedávno identifikován a rozlišen od velmi dlouho známého vitaminu K1, který v těle slouží především pro zajišťování srážlivosti krve.
Vitamin K2 se dále dělí na jednotlivé isomery, které se značí názvem MK a číslem, podle délky jeho řetězce.
Déle známá je forma MK-4, která je nejvíce obsažena v živočišných produktech, nejvíce však v husích játrech.
Formu MK-7 lze najít pouze v produktech fermentovaných určitými bakteriálními kulturami, jelikož je produkován bakteriemi při procesu fermentace a mléčného kvašení. V dnešní době již konzumujeme kvašené výrobky ve velmi malém množství, což souvisí také s nepříliš populární chutí a zápachu kvašených výrobků, na jejichž chuť je potřeba si zvyknout.
Fermentované výrobky jsou obecně pokládány za velmi zdravé. Vitamin K2 je získáván v největším množství z fermentovaného japonského pokrmu natto.
Vitamin K2 ve formě doplňku stravy z extraktu ze sýru natto je proto velmi vhodným prostředkem jak tento důležitý vitamin, který postrádá většina současné civilizace doplnit.