L-Citrulin je aminokyselina, která je zhruba z 80 % přeměněna v ledvinách na esenciální aminokyselinu L-arginin. Arginin působí jako substrát pro syntézu NO (oxid dusnatý), ale je zároveň spotřebováván enzymem arginazou, která arginin přeměňuje na aminokyselinu l-ornithin a vyčerpává jeho zásoby.
Samotný L-citrulín tímto procesem není zasažen a tak je jeho konzumace efektivnější v nárůstu hladiny argininu v těle více, než samotný arginin. Arginin v oběhu pak může působit na nárůst NO a účastnit se klíčového procesu výroby energie ATP v buněčných mitochondriích.
L-Citrulin není proteinová aminokyselina, proto se v potravě nevyskytuje v takové míře jako samotný arginin. Nejvíce ho obsahuje vodní meloun a to zejména ve svrchních bílých vrstvách. Dalším dobrým zdrojem jsou například okurky a dýně.
Zatím žádné hodnocení
Doručujeme nejčastěji následující pracovní den
Do naší nabídky se dostanou jen ty nejlepší produkty od prověřených výrobců
Záruka spokojenosti