Categories Categories

Vláknina

298 CZK

Inulin, fruktooligosacharid (FOS), je rozpustná prebiotická vláknina, která je odolná vůči trávení a dosahuje tlustého střeva prakticky nezměněná. Střevní probiotické bakterie konzumují inulin a množí se a v důsledku toho produkují mastné kyseliny s krátkým řetězcem, které vyživují buňky lemující tlusté střevo.

Inulin tak pomáhá udržovat zdraví a funkci střeva. Inulin má příjemnou chuť, která dodává potravinám a nápojům jemnou sladkost, má však velmi nízký glykemický index a nemá nepříznivý dopad na hladiny glukózy v séru.

In stock
+

490 CZK

Průzkumy ukázaly, že obsah vlákniny v typické západní stravě bývá obvykle asi polovinou doporučené úrovně příjmu. Psyllium (plantago ovata) a jablečný pektin (součást jablečné vlákniny) v tomto produktu mohou být dobrým způsobem, jak zvýšit příjem vlákniny.

Psyllium má schopnost nabobtnat až na 50x velikost svého původního objemu, v přítomnosti tekutiny. Kombinace vlákniny psyllium a jablečného pektinu v kapslích tak představuje pohodlnou kombinaci pro zvýšení hladiny vlákniny, bez nutnosti rozpouštět prášek v nápoji. Je důležité zapít dostatečným množstvím vody.

In stock
+

302 CZK

Čistá jablečná vláknina od Now Foods obsahuje vlákninu z jablek Jonathan, Red Delicious a Rome. Přirozeně obsahuje 10 % pektinu, který se prodává mnohdy samostatně jako doplněk stravy.

In stock
+